Educatorul Copiilor

0
409

C redinta
O ameni
R ealitate
O magiu
N ecunoscut
A ventura
V ise
I ubire
R ațiune
U itare
S uflet

Cine sunt eu? Cine ești tu? Și care este scopul nostru pe Pământ? Coronavirus- ul ne-a adus pe toți în același loc, la limita dintre cer și pământ. Pășim sfiosi pe linia subțire a orizontului. Suntem o fereastră deschisă, prin care facem vânt zborului visurilor noastre spre libertatea cerului. Visul de a strânge în brațe o persoană dragă. Visul de a ține de mână persoana iubită pe cărările parcurilor. Visul de a privi în ochii unui om pe care nu l-ai mai văzut demult, de a vă așeza în tihnă la o cafea și de a vă povesti amintiri prinse în timp. Visul de a spune oamenilor cât de mult înseamă pentru tine fără să te temi de prejudecăți și cât de recunoscător ești pentru că îi ai, pentru că ți au trecut prin viață. Visul de a-ți lua viata de la capăt în aceeași poveste, dar cu detalii diferite, cu lecții învățate,fără regrete, doar cu planuri mari pentru un viitor nou, altul decât cel pe care ți-l proiectaseși deja înainte de pandemie.

Iar de cealaltă parte a ferestrei, suntem noi, cu picioarele puternic înrădăcinate de podeaua casei sufletului nostru. A fost nevoie să străbatem căi aspre pentru a afla răspunsul la întrebarea „Cine sunt eu?”. Viata noastră de până acum s-a derulat ca un maraton și-am fost mereu în competiție cu noi înșine. Și cu ce scop? Să ajungem cineva, să demonstrăm celor din jur că noi suntem cei mai buni, să avem cele mai grandioase case, cele mai luxoase mașini, cele mai fascinante vacanțe. În drumul nostru spre scopul ce ne răsuna în minte ca un magnetofon pus pe „repeat”, am uitat să prețuim ceea ce avem, am devenit egoiști și am uitat că drumul e mai ușor de străbătut în doi, că liniștea și bucuria unei case vin din glasurile zglobii ale copiilor care se joacă în ea, că o călătorie plină de aventură și o vacanță cu amintiri de neuitat, nu sunt măsurate în viteza mașinii pe care o conduci și nici în prețul biletului pentru vacanța, ci în prezența oamenilor pe care îi ai alături.

Trăim deja într-o lume a formelor fără fond și asta e de ajuns pentru a ne condamna la a trăi o viață care să nu ne aparțină. Cine ești tu?

Cine sunt eu? Eu sunt un gând al lui Dumnezeu, la fel ca toți ceilalți oameni de pe Pământ. Suntem cu toții gânduri geniale pe care le putem șlefui și transforma în idei colosale. Iar acesta e momentul nostru pentru a ne renaștemai buni, cu mai multă iubire, credința și speranța, mai empatici, mai puțin egoiști și orgolioși, mai dispuși să iertăm, să ajutăm, mai sinceri, mai curajoși, mai responsabili.

Să modelez minți de copii și să pun bazele firii unui om, unei lumi, e darul Lui Dumnezeu pentru mine. Meseria de a fi educator e artă, iar copiii sunt muzele inspirației și creativității mele.

Am pus în activitățile mele praf de stele pentru putina magie, șoaptele naturii pentru a cunoaște lumea înconjurătoare ce ni se dezvăluie în toate formele posibile și imposibile, cuvinte încâlcite pentru a descifra tainele neamului românesc și importanța transmiterii ideilor și sentimentelor prin puterea cuvintelor bine alese. Am pus cifre dezordonate și multe semne de întrebare pentru a transforma realitatea înconjurătoare într-o puternică dorință de cunoaștere și înțelegere, pentru a face din diferitele situații problematice reale sau imaginare, motivația găsirii soluțiilor pentru a le rezolva. Am pus freamătul vântului, suspinele mării și ciripitul păsărilor pantru a le insufla copiilor dragostea pentru frumos și artă prin dezvoltarea culturii muzicale, ca parte a culturii spirituale. Am presărat răsărituri de soare, păduri tomnatice și culori din curcubeu pentru a-i încuraja să obțină spații plastice unice, pictând pe pânză natura proprie. Am adunat toată energia pentru a le valorifica pe deplin potențialul fizic pentru o viață sănătoasă și armonioasă. Le-am împletit personalitatea cu reguli de conduită bazate pe comportamente moral-civice pentru a-i transforma în eroi cu super puterea de a schimba lumea în bine.

Am amestecat toate ingredientele și am obținut minunile grupei mari, „Flori de Tei”, păstrate cu multă grijă în globul de cristal, „Grădinița 206”. Această rețetă secretă promite să dea naștere unei lumi noi, unui viitor bazat pe puterea nebănuită ce stă ascunsă în sufletul omenirii și capacitatea de a  învața să utilizăm cu folos tehnologia, fără a degrada relațiile interumane.