Dulce cu suflet – Adore Cakes

0
459

Cum începe povestea Adore Cakes – manufactura de prăjituri?

 

Povestea  începe în urma cu 8 ani, atunci când într o zi am decis să merg pe drumul care mi se deschidea, acela de a-mi urma pasiunea și de a transmite prin ceea ce fac iubirea și aprecierea mea fata de talentul  și harul cu care fiecare dintre noi suntem înzestrați.

 

Cum este să faci parte din basmul dulciurilor, să le creezi, să îi faci pe consumatori să trăiască prin simțuri și mai ales să vă faceți iubiți prin dulcele cu suflet?

 

Este ceva minunat, este fascinant să trăiești zilnic bucuria de a asculta, de a crea și de a împlini dorințele fiecărui client care iți calca pragul și iți oferă încrederea lui. 

Cum începe creația unui dulce cu suflet?

 

Foarte simplu, aș putea spune! Cu fiecare persoană în parte cu care am ocazia să vorbesc, prima întrebare pe care i-o pun este „ce alegi atunci când vrei un desert? Ciocolata, vanilie, fructe etc! ” Apoi, ținând cont de alegerile persoanei in cauză, de restricții și alte detalii, punând alaturi sufletul și dedicarea mea, creez un desert care să îndeplinească în totalitate tot ceea ce consideră fiecare desertul perfect.

 

În ziua de azi, suntem bombardați cu tot felul de informații desre dulciuri, coloranți, zaharuri, produse naturiste, dulciuri naturale sau nu, cât de benefic e un dulce pentru un copil și cum îl putem educa să aprecieze dulciurile calitative și sănătoase și cum procedăm cu zahărul contestat de unii sau lăudat de alții?

 

Da, stiu, mă confrunt cu astfel de idei și am învățat să respect părerile fiecăruia în parte, chiar daca nu sunt de accord cu ele. Eu o să-ți vorbesc despre propria mea părere. Orice om are nevoie de absolut toate grupele de macro-nutrienti  pentru că fiecare dintre aceștia au un rol extraordinar  în funcționarea sănătoasă a corpului, evident consumate limitat, în funcție de corpul fiecăruia. Așadar, și  zahărul are un rol benefic , el fiind o sursa importanta de energie pentru corp, repet consumat în limite normale. Legat de produsele naturale sunt o consumatoare a acestora, în absolut toate rețetele noastre sunt 100% prezente! În ceea ce privesc coloranții, ei sunt utilizați în cantități foarte mici și nu sunt dăunători  daca sunt utilizați corect, deci nu sunt împotrivă lor. 

De multe ori comandam un tort și ne dorim diverse figurine sau decorațiuni pe el, cum se fac acestea? Se modelează, se toarnă, se fac din marțipan, din pasta de zahar, cât de dificile sunt acestea?

 

În cofetărie sarcinile cumva sunt împărțite și anume sunt cofetarii care executa torturile și sunt decoratorii/modelatorii care se ocupă exact cu partea aceasta. Nu orice cofetar este și decorator/modelator. Ai nevoie de foarte mult talent pentru a face asta. Ei sunt adevărați artiști plastici din punctual meu de vedere.  Figurinele sunt lucrate manual,  în mare parte din pasta de zahar și da, este un proces foarte complex și care necesita mult timp și talent.

 

Vrem să ne dezvălui un mic secret dulce!  Care e diferența dintre pasta de zahar și marțipan, căci noi suntem un pic confuzi când vine vorba de acest detaliu important din prăjiturile servite de noi!

 

Este o foarte mare diferență, și  constat cu mare neplăcere cum marea majoritate a producătorilor de dulciuri  vând torturi și figurine realizate din marțipan  ! Ca si exemplu  este ceva de genul iți vând o masina ieftina si de proastă calitate la pretul unei masini scumpe și calitative. Pasta de zahar este un produs obținut  din zahar, iar marțipanul este o pasta obținută din amestecul de făină de migdale, zahăr și alte ingrediente. Cu cât procentul de faină de migdale este mai mare, cu atât prețul marțipanului este mai ridicat. Așadar, întrebați , atunci când vi se vinde marțipan,daca este marțipan sau pasta de zahar!  

Noi ne dorim să rămânem cât mai mult copii, în încheiere ne poți recomanda un dulce cu suflet copilăros și unde îl putem găsi.

 

Vai, sunt o groaza de dulciuri care mi amintesc de copilărie: gris cu lapte, orez cu lapte, macaroane cu brânză dulce, clătite, gogoși și gata mă opresc. Stiu că în ziua de astăzi este dificil pentru multe mămici să le pregătească și atunci , cel mai la îndemăna desert care îmi vine în minte este o felie de pâine adevărată, cu puțin unt și o dulceață buna! Iar acest desert il gasim in orice casă!

 

Unde și cum vă găsim pentru a savura dulcele creat cu suflet?

 

Asta este foarte simplu,

pe Facebook

       www.facebook.com/adorecakes.ro

pe Instagram

www.instagram.com/adorecakesro/