Kids Model Academy – școala viitoarelor modele.

0
343
Kids Model Academy

 „Ce vrei să te faci când o să crești mare?” .

Această întrebare îi este adresată fiecărui copil când este mic. În general copii sunt supuși unui adevărat interogatoriu de către adultii noi întâlniți, fără că aceștia să se gândească la faptul că cei mici nu știu, nu au chef să răspundă sau pur și simplu nu le stă căpușorul la astfel de întrebări.

Am intrat într-o sala de curs a școlii de modeling Kids Model Academy, unde am găsit o grupa numeroasă de copii care erau foarte atenți la ceea ce le explică o domnișoară profesoară! Mers, stil de pozat pe catwalk, stil de pozat la ședința foto și la fiecare explicație se punea accent pe poziție, zâmbet, mers sau pur și simplu stil de poziție de așteptare. Am înțeles după mulți ani, de ce ar fi fost super bine să fii făcut și eu o astfel de școală. Nu aș mai fi mers că o rață, în primul rând!

Am pus și eu veșnică întrebare a adultului către elevii acestui curs și anume : Ce vor să se facă în momentul când vor fi mari! Surpizaaaaaa! Nici unul nu mi-a spus că dorește să fie model! M-am întors mirat spre domnișoară profesoară iar această îmi zâmbea și se aștepta, cred , să am această reacție. Răspunsul nu a întârziat să vină. „- Cursurile de modeling ale școlii noastre nu urmăresc ca toți elevii să devină modele profesioniste în viitor, pentru asta îți trebuie foarte multă răbdare, disciplină, exercițiu cu propria persoană și mai ales mulți nervi. Ca și procentaj doar 2-3 % ajung peste ani să exercite această meserie. Noi vrem să îi dezvoltăm personal, să îi facem să conștientizeze valoarea lor, să aibă o ținută corectă, să meargă corect, să se comporte ireproșabil în societate, să știe să zâmbească, să își învingă emoțiile în public, să socializeze, să se organizeze singuri. Un curs de modeling nu înseamnă numai mers pe catwalk, sau spectacole de modă, reprezintă mult mai mult. În primul rând copii învață cum să se disciplineze singuri, cum să se organizeze, cum să îmbrace diverse ținute într-un timp foarte scurt rezultând o rapiditate a gândului și a mișcărilor. Sunt multe de povestit despre modeling. „

Am aflat astfel că această școală realizează cursuri de modeling având la activ 25 de clase cu copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani și existând pe piață educațională de 5 ani. Profesori i acestei prestidigioase școli sunt modelul Raluca Andrei, actorul Stelian Milu și designerul Cătălin Botezatu, acesta supervizand activitatea școlii și informațiile aflate în programa de curs, și realizând examenul de absolvire al acestei școli.

Însă ceea ce interesează pe părinții acestor copii este continuitatea cursurilor de modeling și ce se întâmplă cu copilul lor mai departe. O chestiune logică, căci sunt multe „țepe” în această țară și e cunoscut faptul că sunt mulți șarlatani în această branșă.  Această școală este singură școală de modeling care are contract cu organizatorii Festivalului pentru copii, Kids Fashion Week România, iar absolvenții acestor cursuri pot prezenta pentru designerii înscriși în festival. Iar în plus acești elevi sunt înscriși la câteva agenții de renume pentru reclame și castinguri și pot participa la diverse evenimente naționale și internaționale. Și așa am înțeles interesul părinților pentru această școală. Copii lor nu fac doar acest curs, ci îl continuă , distrându-se în același timp.

Școala organizează 5 serii de cursuri pe an și își desfășoară activitatea în una din sălile aflate în clădirea Academiei Copiilor din București, str Ion Neculce nr 74, la Constanța sau la Brașov.

Informațiile despre cursuri precum și înscrierea la acestea se pot face accesând site-ul www.academiacopiilor.com secțiunea școli unde veți găși „Școală de modeling” sau intrând pe paginile de social media unde îi gasim pe

Facebook www.facebook.com/kidsmodelacademyromania

și pe Instagram www.instagram.com/kidsmodelacademy

Și pentru că educația costă, aceste cursuri au și un cost/curs. Aceste cursuri costă în medie undeva 1500 – 1800 lei per curs și durează o luna. Aici îmi veți spune că este un curs cam scump pentru aceste vremuri, însă la ce condiții sunt oferite și ce profesori sunt la această școală eu zic că merită!

La cât mai multă frumusețe, și cât mai multă încredere în forțele copiilor noștrii! pentru că aceștia sunt viitorul nostru!