Dacă e Duminică, e teatru!

Ce piese de teatru putem vedea în această perioadă? Atât în teatrele de stat cât și în cele independente piesele dedicate copiilor sunt foarte multe la număr.

0
427

În copilărie era o adevărată plăcere când împreună cu părinții mei mergeam la teatru!

Mă făceam mic, mic, mic în scaunul cu catifea roșie și așteptam fremătând să se  deschidă marea cortină, să intru în împărăția nemaipomenită a basmelor.

Duminica era ziua în care lumea mea se transforma alături de personajele din poveștile jucate pe scena teatrului. Trăiam, respiram, sufeream sau mă bucuram odată cu acestea.

Mirosul sălii de teatru era special si neasemuit pentru mine.

Un întreg univers nemaivăzut se deschidea atunci în sala de teatru: zâne Cosânzene, feți frumoși, prințese, prinți, zmei, animale fantastice, totul se afla acolo, în catifeaua scaunelor, în sculpturile de pe pereți sau în candelabrul impunător din mijlocul tavanului.

Anii au trecut si iată-mă în pielea personajului de pe scenă, în fața ochișorilor mici si curioși care așteaptă  să intre în poveste cu mine.

„Mama, uite vulpoiul!”, „Tatiiii, îmi este frică să nu o pape lupul pe Scufița Roșie!”, „Las-o în pace, răule!”, sunt doar câteva din multele replicile pe care le aud din partea celor mai mici dintre spectatori.  Plăcerea cea mare însă este atunci când se deschide cortina! În ochii privitorilor pot identifica rapid nerăbdare, încântare, amuțire și într-un final, graba de a intra cât mai rapid în universul poveștilor.

Dar să nu mai lungim vorba și să trecem la treabă! Ce piese de teatru putem vedea în această perioadă?

Atât în teatrele de stat cât și în cele independente piesele dedicate copiilor sunt foarte multe la număr. Important este să ne documentăm din timp pentru a fi siguri că vom mai găsi bilete sau locuri online. De ce spun locuri online?

O să îmi spuneți că suntem în mijlocul unei pandemii și că oferta teatrală a scăzut dramatic.

Așa este, însă după cum cred că ați ghicit deja, ne putem orienta către zona de online in care putem viziona spectacolele oferite live de instituțiile de cultură copiilor din întreaga țară.

Am realizat o scurtă listă a ceea ce putem urmări online în această perioadă:

Acestea sunt doar câteva dintre sugestiile noastre.

Prin teatru încercăm să aducem basmele si personajele din povești în inimile voastre.

Vizionare plăcută la spectacolele colegilor mei si nu uitați că actorii se hrănesc cu bucuriile publicului lor!