Academia Copiilor

O academie a tuturor copiilor

0
356

Înființată în 2015 și având ca profesori actori, cântăreți, designeri și nu numai, Academia Copiilor reprezintă refugiul micuților în artă, visare și relaxare.

Totul a pornit de la visul unui actor, Stelian Milu: O ACADEMIE A TUTUROR COPIILOR în care distracția și relaxarea să fie litere de lege.

ARTA să fie îndrăgită de cei mici, FRUMOSUL să fie „la el acasă” și regula obligatorie să fie doar CULTURA. Așa a luat ființă Academia Copiilor care are în componența sa școala de actorie, școala de modelling, școala de canto si școala de dans.

La început au fost doar cursurile de actorie, realizate  sub îndrumarea actorilor Silvana Ionescu si Stelian Milu în cadrul școlii de actorie „Ion Lucian” înființată în memoria marelui actor pentru copii Ion Lucian, de altfel acesta fiind și mentorul celor doi actori mai sus numiți.

„Prin colaborarea cu Teatrul Excelsior, locul unde micuții elevi exersau și își pregăteau spectacolul de final de an, ne-am dat seama că trebuie să ridicăm ștacheta și să facem din această școală o școală de prestigiu în București” – ne povestește actorul Stelian Milu.

Însă părinții își doreau mai mult pentru copiii lor.

Dorința le-a fost ascultată și așa a luat naștere școala de modelling pentru copii – „Kids Top Model” unde profesor le-a devenit cel mai cunoscut designer român, Cătălin Botezatu. Ușor, ușor, curs după curs, echipa începea să se mărească și astfel să se întrevadă cu pași timizi instituția de artă destinată exclusiv copiilor, unde aceștia să simtă că sunt la ei acasă, în universul lor.

Următorul pas grandios a fost cooptarea Ozanei Barabancea, cea care avea să pună bazele școlii de canto „La La La” unde micuții cursanți, sub îndrumarea Ozanei în rolul de profesor, își cultivă vocile și își construiesc Cheie Sol cu Cheie Sol cariera mult dorită, cea de cântăreți.

Academia Copiilor era deja pe buzele tuturor micuților și părinților, iar de aici a fost numai un pas până la stabilirea sediului Academiei Copiilor într-o sala mai spațioasă și mai pregătită pentru toți cei care doreau să ia parte la povestea lor.

Astfel, școala de dans a venit ca un dat necesar pentru a completa gama disciplinelor, a artelor frumoase, unde copiii, făcând ceea ce le place și îi pasionează se vor dezvolta, se vor pregăti pentru viața de adolescent, ca mai apoi să fie niște adulți compleți, relaxați și informați.

Vă invităm să nu ne credeți pe cuvânt și să testați și voi Academia Copiilor, școala în care teatrul, moda, dansul si cântul sunt cuvinte de ordine și stări de a fi.

www.academiacopiilor.com