Talent + Muncă = Alessia Maria Stoica, un talent copilăros!

0
338

Talentul completat de educație sau învățătură este piatra de temelie a fiecărui artist! Se spune că 1 % este talent iar restul este muncă.

Zilele trecute mi-am încântat ochii la un eveniment de fashion care celebra a 30 -a ediție de existență. Locația monumentală, organizarea extraordinară, invitații aleși pe sprânceană,  evenimentul purtand semnătura inegalabilului Alin Galatescu unde au fost prezentate colecțiile capsulă a designerilor autohtoni și a câtorva designeri „new entry”, dintre care am descoperit-o pe  micuța Alessia Stoica care ne-a declarat:

„Am acceptat această provocare de a coborî de pe podiumul de modă, unde eram prezentă în calitate de model până acum, și de a mă urca pe el, în calitate de designer. Lumea modei mi-a dat întotdeauna multe satisfacții, mi-a permis să-mi deblochez și să-mi exprim potențialul creativ în domeniul vestimentar. Îmi place să abordez stilul vestimentar, în condițiile în care expresia de sine nu cunoaște limite. Această abordare scoate la iveală sensibilitatea mea unică în materie de modă și mă ajută să redefinesc anumite reguli. Regula abstractă prezentă în poezia lui Nichita Stănescu, m-a ajutat să reinterpretez ținutele vestimentare din această seară, iar pentru acest show am ales să lucrez cu Laura Moisă, una dintre cele mai prolifice artiste de bijuterie de autor, pentru tușa finală de eleganță a ținutelor, prin accesorizare.“

 

Parcursul Alessiei este consecința firească a îndrumărilor și încurajărilor primite în familie, potențialul ei creativ fiind descoperit și potențat de părinți. Micuța artistă lucrând în propriul ei atelier și alegând personal materialele. Și făcând o mică paranteză, iată un copil care știe să bage ață în ac și mai presus de asta se pricepe extraordinar de bine la asta.

Deci,se poate, și când talentul este aprofundat cu mult studiu și mai ales muncă atunci nu poți decât să te înclini în față unui viitor designer care nu se laudă cu munca sa și nici nu se impauneaza cu asta.

Alessia Maria Stoica a lansat până acum trei colecții: Re.Mix la Milano, SHAIKHA în Dubai și Colecția Capsulă®, intitulată EMOȚII. În prima colecție Alessia a mixat denimul cu diferite alte țesături într-o viziune stilistică inedită Pop Art, vibrantă și cu impact vizual dat de liniile geometrice îndrăznețe abordate pentru fiecare piesă.

Cea de-a două colecție, SHAIKHA lanstă în Dubai, a fost inspirată de influențele orientale, frumusețea și bogăția țesăturilor, strălucirea bijuteriilor și accesoriilor, combinată cu aromele puternice ale parfumurilor, fiind adresată caracterelor și personalităților puternice.

Iar Colecția Capsulă®, intitulată EMOȚII, a fost gândită pentru persoanele active și îndrăznețe din tânăra generație, care își doresc să experimenteze o paletă diversă de stări și să își poată exprimă trăirile prin vestimentația pe care o aleg.

Lansarea a trei colecții de haine până la această vârstă fragedă este cu adevărat impresionantă și demonstrează determinarea și creativitatea tânarului designer si mai ales continuitatea în munca ei. Cunoaștem mulți „designeri new entry” care au lansat o colecție și au rămas de cațiva ani doar la aceasta, pe când aici se demonstrează ideea dezvoltării unui brand și a unui viitor designer.

Și cum bine a punctat Alin Galatescu, organizatorul Soiree de la Mode, ediția 30: “Sunt mândru că am descoperit acest tânăr designer, pe Alessia Maria Stoica, o artistă care este încă la început de drum, dar care muncește foarte mult să-și îmbogățească cunoștințele în domeniul modei. Am vizitat atelierul Alessiei în nenumărate rânduri și, de fiecare dată, am rămas profund impresionat de modul în care tânăra artistă lucrează, de cele mai multe ori după orele de la școală. Pasiunea și talentul ei se îmbină cu foarte multă muncă, lucruri de admirat la un tânăr de vârsta ei în condițiile în care majoritatea copiilor aleg să-și petreacă timpul cu jocurile pe telefon sau să iasă cu prietenii.“

 

Si privind ca o  capriță cu privire critica colecția prezentată am observat că aceasta  este atent lucrată, chiar impecabilă, are un fir narativ, trimițând privitorii intr-o lume în care imaginativul întâlnește realitatea crudă . Tânăra adolescentă are o  atenție rafinată la detalii și este o perfecționista în adevaratul sens al cuvântului fără să aibă „crizele talentului” sau cum le spun eu ” urletele aducatoare de imaginație” care se aud sin culisele unor prezentări de modă la care sunt implicați unii „designeri juniori” .  Acest  designer „NEW ENTRY”  de numai 13 ani, a remodelat peisajul podiumurilor, impresionând pasionații de modă prezenți la show-ul SOIREE DE LA MODE, ediția 30, ediție aniversară dedicată tendințelor abstracte în modă inspirate de poeziile lui Nichita Stănescu.

 

În încheiere, pot spune doar că sunt mândră că sunt contemporană cu Alessia Maria Stoica, un viitor designer care ne va reprezenta cu succes în viitor.

Cu multă energie și mai ales copilărie, succes în viitor.

 

Be he he, Căprița Jijique.