Tabăra pentru copii „Actorul și Natură”

0
315

Când spui tabăra te duce gândul la soare, la veselie și mai ales la copilărie. Academia Copiilor organizează în fiecare vară o tabăra dedicată micilor actori. Tabăra care se organizează de fiecare dată în altă locație și în altă zonă a României. Anul acesta, cei mici s-au mutat cu bagajele făcute în Delta Dunării la Sulina care este considerat cel mai sigur loc din România în ceea ce privește protecția împotriva virusului Covid.

Tabăra de Actorie pentru copii „Actorul și Natură”  este un proiect educativ care îmbină creativitatea copiilor cu activitățile fizice, abilitățile sociale cu cele de dezvoltare ale copiilor, totul realizat în mijlocul naturii, actorii principali fiind chiar copii.

După un drum de 4 h și 30 min pe asfalt a urmat experiența unei bărci de viteză și a unui drum pe apă de 1 h și 20 min. Plăcerea și surprinderea se citește pe fetele celor mici dar mai ales descoperirea unor locuri noi și a unor experiențe de neuitat. Tabăra a început iar veselia e în toi. Cazarea a fost făcută și ne luăm costumele de baie pentru că piscina ne așteaptă dat fiind că abia mâine este întâlnirea cu marea.

Întâlnirea celor mai mici actori cu natura a început. Descoperim viață într-o rezervație, Rezervația Biosferei Deltei Dunării: păsările, pelicanii, ratele, lebedele, cormoranii, peștii de tot felul, insecte foarte interesante și mai ales multă apă.

Încep și excursiile în Delta Dunării, excursia în care mergem pe înserat la vărsarea Dunării în Marea Neagră, vedem Farul Vechi unde a fost realizat filmul „Toate pinzele sus” , trecem pe lîngă o nava naufragiată pe un banc de nisip, întrăm în universul a sute de păsări și a canalelor Deltei Dunării, vedem caii sălbatici de la Letea. Marea ne acceptă și ea și ne lasă să intrăm în valurile ei călduțe pentru a întregii plăcerea experienței unei tabere adevărate.

Veselie, copilărie și întâlnirea cu natura într-un loc sublim și încă neindustrializat.

Tabăra ne arată cum este copilăria și veselia. Jocurile actoricești împreună cu imaginația copiilor fac din orice tabăra de actorie o veritabilă experiență.

https://www.academiacopiilor.com/tabere-de-vara