Căprița Jijique a ieșit în lume pentru a observa, socializa dar mai ales pentru a se relaxa!
Săptămâna trecută am vrut să văd tendințele anului 2023 în moda pentru copii și adolescenți, și am purces către un eveniment de modă destinat copiilor și adolescenților.
Am admirat și văzut colecțiile unor branduri și designeri consacrați pentru copii și adolescenți, am admirat frumoasele modelele și am zâmbit privind gingășia, copilăria dar mai ales seriozitatea acestora când pășeau pe catwakul evenimentului. Și ca un făcut, am observat câteva colecții „extraordinare” realizate de către „designerii suzetă” respectiv bunica, mama sau Dragonul Roșu. Atenția mi-a fost atrasă de prezentarea designerului făcută cu patos de prezentatorul evenimentului și din care amintim „ COLECȚIA ” ICONIC by Ingrid BU” prin designul ei suprinde în esență sa ideile, emoțiile, dezinvoltura și nonconformismul copilăriei.
(PÎNA AICI NIMIC DE REMARCAT, APRECIEM GINGĂȘIA PREZENTĂRII.)
Atrasă de la vârsta de numai 4 ani de tot ceea ce ține de lumea fashion-ului ( la această vârstă abia învățăm cum e treaba cu lingura și furculița și cum să facem pipi corect ) , Ingrid activează că model internațional și a cules pentru colecția să, influențele exotice și opulența din Dubai (de remarcat studiul aprofundat și cunoștințele acumulate în vizitele în Dubai) , glam-ul materialelor din New York ( Versace cred ca e invidios) , ÎNSĂ LA LOC DE CINSTE STAU autenticitatea ȘI FIRESCUL cusăturilor din ROMÂNIA (oare știe sa pună ată în ac sau sa coasă un nasture? Căci întrebarea este: scrie pe Pampers diferența dintre cusătura românească și cea din China?) . „Fiecare copil este artistul vieții sale” această este politică ( aici se face referire la Titu Maiorescu = acel copil teribil al politicii românești, căci apare un alt copil teribil cunoscător de politici) ce a ghidat-o, reușind să-și creioneze viziunea ( mă întreb când face treaba mare sau mică este cu o viziune sau nu? ) asupra a ceea ce a devenit astăzi prima să colecție de modă. Experiența obținerii a numeroase titluri de modeling la nivel național , dar și la nivel interntional, ȘI-A PUS AMPRENTA ASUPRA EVOLUȚIEI ȘI CUNOȘTINȚELOR DOBÂNDITE ÎN DOMENIUL FASHION STYLE. Acumularea acestor experiențe a indus în mod firesc pasiunea ei pentru design vestimentar, pasiune care a dat rod prezenței colecții pe care, cu inocența specifică vârstei dorește să o împărtășească publicului larg. (am uitat că talentul nu necesită studiu) ” Sursa acestor informații este FACEBOOK.
Pînă aici, ne gândim că apare geniul designului și ne va arăta o colecție plină de finețe, materiale prețioase și o capodoperă în adevăratul sens al cuvântului , detronând conceptele designului și arătând barfitorilor ce se întâmplă și cum se pune ață în ac. Și MINUNEEEEEEEEE, a început prezentarea ținutelor „demne” de lucrătura cu suzeta și pampersul. Am regăsit în colecție tull, voal, bucăți de oglindă, ștrasuri, paiete, pene de toate felurile și de toate dimensiunile, lanțuri, materiale sclipicioase rezultând o colecție demnă de Coana Chiriță în mizerie pe care chiar și eu, o căpriță năzuroasă, nu aș purta-o , darămite un copil al zilelor noastre. Va las o colecție de fotografii pentru a exemplifica rezultatul comentând pe marginea fiecăruia.
Penajul strălucitor este tot ceea ce trebuia (sticla și penele aplicate într-un fel deosebit) , iar straturile de voal roz sunt din plin!
Ținută tip Piața Obor, multicoloră și de vizitat un centru de reeducare. Simplitatea este cu titlu de glorie.
Combinația de materiale este demnă de o ținută de seară în care putem fi declarați excentrici!
Mă întreb dacă este un halat peste o rochița sau… ?
Pantalonii mulați și evazați în partea de jos amintesc de ținutele Hippie, și ceea ce este de remarcat sunt aplicațiile din franjuri, paiete și lanțuri de mărgeluțe fine!
Regizorul filmului Șatra a început sa propună diverse costumații! Oare ce a vrut designerul să zică?
Vestita cusătură românească oare? Cireașa de pe tort! Tot ceea ce ne dorim în viață să purtăm.
Mdaaaaa! Cam asta este realitatea unei imagini umflate cu pompa sau ce să vezi, când nu e nimic!
Ahhhh! Să nu vă aud că sunt invidioasă, sau ca nu știu cum se bea apă căci eu sunt cea care spun lucrurilor pe nume și nu pot aproba derapajele! Mă întreb și acum a nu știu câta oară: DE CE SUNT ACESTE CHESTIUNI ACCEPTATE ȘI APROBATE DE PUBLICUL LARG?
Revin în episodul 2 cu alte probe de inventivitate ale părinților pentru a promova ceva ce nu exista. Va dau doar un mic exemplu de ceea ce vom aprofunda: INSPIRAȚIA din filme, sau cum atunci când pui doua capse și lipești cu silicon doua pietre pe costumații cumparate te poți numi designer! OARE????? Va urma:)
Be he heeeee!
- acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!