Suzeta în deplasare! – Partea a II-a

0
351

Căprița Jijique spune lucrurilor pe nume și își dorește o lume colorată și plină de gingășia copilăriei.

Revenind la viată mioritică în care suzeta și pampersul cucerește lumea și ne fac să intrăm în „Cartea Recordurilor” cu designeri extraordinari care apar sub titulatura de „Young”, „Junior” și alte epitete, continui cu prezentarea unei alte colecții din care dacă ascultăm spusele prezentatorului reiese că un alt copil minune „ la doar 9 ani și-a dorit să exploreze și latura să creativă, devenind astfel un young designer, plin de energie și cu un motto ce îl definește: imaginația este atuul meu!”. Colecția este inspirată din filmul Wednesday și a fost premiată la diverse evenimente de modă.” Sursa textului fiind Facebook.

Buuuun, deci vom vedea o colecție imaginativă și debordând de CULOARE căci este inspirată din filmul Wednesday. Și începe prezentarea de ținute pentru copii și adolescenți. Predomină negrul, chiar dacă ținutele sunt destinate copiilor. Să nu uităm că cei mici adoră această culoare care este folosită simbolic sau la figurat pentru a reprezenta întunericul, în timp ce albul reprezintă lumina , doar de aceea sunt eu o căpriță albă, însă dacă inspirația este filmul celebru, nu avem ce să facem, atât s-a putut. Dar eu care sunt o căpriță albă am zis că voi putea asorta ceva la blănița mea însă privesc și mă minunez  căci văd combinația de mănuși de Tanti Mița  cu o rochiță de fetiță Wednesday (rochiță neagră,  guler și manșete albe) la care aplicăm câteva șnururi de paiete sau pietre strălucitoare, mușama neagră cu ținte și franjuri , nasturi aplicați , costume de băieți având o sursă incertă de producție la care s-au aplicat cu pistolul cu silicon pietre, iar pe vipușca pantalonului au fost aplicate ținte, căci așa a văzut designerul la pantofii Valentino a lui mami și dă bine, apoi apar paietele la pantalonii evazați sau la reverul costumului. 

Combinația mușama cu voal negru excelentă, apariția cioburilor de oglindă este un „must” la designerii pampers din câte văd  iar cireașa de pe tort este combinația catifea elastică și voal la poale fiind  tot ceea ce ne dorim în viață.

              

Dar în timp ce privesc colecția absorbită de imaginația exuberantă prezentă în ținutele prezentate, o stimată musculiță mi se așează pe urechea mea bleagă și îmi șoptește că young designerul la unul din evenimentele în care era invitat să prezinte colecția sa a cerut modelelor pentru a prezenta în colecția lui modestă suma de 200 euro și pînă la urmă s-a mulțumit cu 100 euro! Pot doar spune Mulțumesc Buzz! Musculițele mă informează despre tot și toate! Iar aici mi-a venit genială idee de a gugălii ușor în timp ce priveam zâmbind, căutând cuvintele „WEDNESDAY COSTUME” și iată costumații de gen la suma mirifică de 64 lei.

În imaginația mea bogată se naște următoarea formulă: Construim un logo în care includem numele viitorului „designer” și adăugăm un avion, un inel, o coroana sau un glob pământesc , scriem o poveste frumoasă despre imaginație, talent și descoperirea eu-lui interior al copilului din dotare,  apoi fuga la Dragonul Roșu căci e costisitor să angajezi o croitoreasă, achiziționăm câteva costumații care sunt pe val, (gen ne uităm la un film care place copiilor), apoi punem copilul viitor YOUNG DESIGNER să lipească ceva pietricele sau să bată câteva capse sau și mai bine punem ace de siguranță pe post de nasturi căci așa am văzut la ținutele de designeri celebrii, pe ținutele achiziționate de la Dragon sau de pe online și gata colecția de prezentat pe podium apoi ne invităm la un eveniment de modă, sau orice eveniment având deja o colecție pentru podium,  contactăm părinții cu dare de mâna cărora le spunem : Dacă vreți să prezentați și să apăreți alături de micuțul talentat, costul este de 200 euro, încasăm banii respectivi și  gata pentru Cartea Recordurilor sau pentru strada Fashion a României. Iar la eveniment totul este  condimentat de crize și țipete ale Young Designerului sau Young Designeritei când aranjează modele căci așa a văzut la tv când adevărații designeri se exteriorizează. Iată rețeta câștigătoare. Iar dacă eu Căprița Jijique îndrăznesc să mă mir sau să comentez se aude din spațiul public, „Câtă frustrare și câtă răutate, te iei de copil în loc să încurajezi pasiunea și talentul copilului”.

 

Declarația unei capre înțelepte este: JOS MINCIUNA,  SUS COPILĂRIA. PRINȚESELE,  POVEȘTILE ȘI ZÂMBETUL COPIILOR sunt cele mai importante, copilași aveți grijă să nu va pierdeți copilăria făcând și promovând non-valoarea!

Revin cu Partea a III-a, din care va devoalez câteva informații: BE YOURSELF!

Be he he!

*acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare!