România participă la Milano Fashion Week

0
543

Treizeci și patru de modele cu vârste cuprinse între 8-17 ani au făcut parte din delegația României care a participat la Milano Fashion Week . O mare oportunitate oferită României dar și designerilor români care se adresează copiilor și adolescenților. Astfel că modelele au avut prezentări pentru designeri importanți din Italia, Olanda, Moldova, Bulgaria…atât în cadrul Vollswagen Fashion Week din 27 februarie, cât și la International Fashion Festival din 28 februarie la Go-TV Canale 63 Milano. Modelele au avut parte de ședințe foto în ținutele designerilor la Dom și la Castelul Sforzesco.

Este pentru prima dată când un agent român a  reușit să pătrundă la un festival de modă de mare amploare cu modele pregătite  de 12 scoli și agenții din Romania. Coordonatorul delegației din România a fost Iolanda Deca, modelele fiind aduse prin agenția Best Model Agency, Milano, sub patronajul domnului Rosario Stagno. 

Intrând în culisele acestui eveniment am putut observa că podiumul de prezentare a colecțiilor designerilor prezenți  a fost de 20 metri iar în sală au fost prezenți nu mai puțin de 300 persoane, cu respectarea masurilor de siguranță impuse de pandemie. Modele au dat dovadă de profesionalism, fiind alese să defileze pentru toți designerii prezenți la Volkswagen Fashion Week.

    

Emoțiile au fost extrem de mari pentru că timpul alocat schimbării ținutelor era foarte scurt iar locul în care se schimbau era la un alt etaj al showroom-ului Vollswagen dar totul a ieșit impecabil grație profesionalismului și seriozității modelelor din România.

Modelele s-au simțit apreciate, aplauzele nelipsind pe tot parcursul prezentărilor, fiind o mare surpriză pentru public faptul că desi erau mici ca si vîrsta, prezentau ca adevărate modele consacrate.

        

Iolanda Deca, coordonatorul grupului , și agentul roman care a reușit performanța să participe împreună cu modele reprezentative pentru Romania  a primit placheta de “Internațional Kids Trainer” , fiind apreciată pentru munca depusă și marea responsabilitate care a stat pe umerii ei pentru ca totul să iasă impecabil!

Prezenta modelelor și a designerilor reprezentând Romania  la Milano Fashion Week precum și  profesionalismului de care au dat dovada, reprezintă o rampa de lansare la nivel international, Iolanda Deca deschizând noi drumuri și proiecte modelelor și designerilor din Romania.