Frumusețe sau talent – Raisandra

0
390

      Bună Raisa sau bună RAISANDRA . De ce ai unit cele două nume și de ce nu ți- ai spus simplu Raisa ?

Raisa sunt pentru tine, la scoală și pentru toți prietenii mei. Raisandra este numele meu de scenă, fiind marcă înregistrată la OSIM. Numele de Raisandra mi-a fost atribuit în 2018 de către compozitorul italian, Michael Tembadis care m-a ales la un concurs televizat din Calabria ” Premio Mia Martini” îi cânt piesele, prima piesa lansată fiind ” Sogni e Variationi”. Italia se pare că m-a „adoptat” încă din 2016 când am câștigat trofeul la Festivalul Internațional Sanremo Junior.

      Mă simt un pic complexat în prezența ta, căci observ o adolescenta extraordinar de frumoasă și o mică vedetă în același timp. Cum se împa frumusețea cu faptul te recunoaște lumea pe stradă și viața artistică cu cea a unui adolescent?

Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase! Nu mă consider deloc vedetă! Pe stradă, mă îmbrac contrar aparițiilor mele de pe scena și trec ușor neobservată! Sunt la fel ca oricare adolescent și nu îmi place să spun că am activități „diferite” pentru că nu vreau să se interpreteze că „mă dau mare„! Sunt recunoscută doar când apar pe scenă, ca Raisandra… când cobor de pe scenă sunt Raisa Dinu, un copil normal, simplu și modest.

Ești printre puținii artiști romani care au cântat la Săptămâna Modei de la Milano. Cum a fost? Cum te- ai simțit?

Am fost selectată ca fiind singura invitata ca și cântăreață la eveniment. Am înțeles că a fost trimisă o listă cu mai mulți interpreți italieni să cănte, dar am avut norocul să fiu doar eu invitatul special al serii. Probabil și faptul că sunt și model a contat….sau poate chiar a fost norocul meu! Pe scenă, am purtat un costum, realizat special de brandul Maria Caterina Imperiale, un costum din lurex imprimat animal print , accesorizat cu franjuri de cristal. În semn de solidaritate, am purtat pe obraz un machiaj cu steagul Ucrainei. Pe scenă m-am simțit excepțional iar lumea din sală m-a recunoscut de la alte evenimente de fashion unde am cântat! Am cântat și la evenimentele de modă din Paris, Nisa, Sanremo, Lloret de Mar și m-am bucurat să întâlnesc prieteni de la evenimentele de acolo. Surpriza cea mare a fost placheta de ” Official Special Guest Singer” la Volkswagen Fashion Week care mi-a fost înmânată după recital. bucur că piesa mea, „Only Human” de Ava Avarvari, în care vorbesc despre viața de model, a fost auzită și în Milano.

Spune-ne o piesă statement pe care ai pus ochii la Milano și pe care o dorești?

Exceptând ținuta mea de scenă care îmi place maxim, …eu sunt fan al creațiilor lui Claudio Greco din Italia dar și a designerului olandez Else Hardjopawiro, brandul Van Else. E greu să decid ce ținută aș alege…:))))

Ce ascultă RAISANDRA în căști?

Ascult muzica pe care orice adolescent o place, cred: The Neighborhood, Chase Atlantic, Hozier, Marina and the Diamonds, Phantogram…

Ce le spui fetițelor care vor se apuce de muzică și modeling? Nu știu dacă eu la numai 14 ani, sunt în măsură să îți răspund, dar încerc. În ceea ce privește muzica sau modelingul, sfătuiesc părinții să nu îi împingă pe copii să facă ceea ce ei nu vor. Eu iubesc ceea ce fac, am început să cânt de la 4 ani și să fac modeling de la 9 ani la școala Kids Model Academy by Cătălin Botezatu. Drumul nu a fost deloc ușor, de aceea trebuie să îți placă extrem de mult pentru a face față urcușurilor și coborâșurilor. Motto-ul meu este „Dream Big & Work Hard”. Aceasta este rețeta succesului meu!

Planurile Raisandrei în următorul an!

Să le iau în ordine: In luna Mai – Dubai Fashion Week , in luna Iunie – EXAMENUL DE CAPACITATE, in luna Iulie – concursul de talente World Championships of Performing Arts din Los Angeles, SUA, in luna August – concursul The Best Model of Europe din Spania, unde voi înmâna coroana câștigată de mine anul trecut, plus alte evenimente la care încă nu am răspuns. În muzică, am un proiect în derulare, dar pentru că sunt superstițioasă, nu voi da amănunte.

Ce nu îi lipsește Raisandrei din poșeta!

Telefonul, căștile, încărcătorul și un gloss….și de o perioadă masca de protecție.

Cum a fost prima oară când ai urcat pe scena și cum este acum!

Pe scena, am fost prima dată la 4 ani și până la 10 ani, nu aveam trac. Odată ce am crescut și conștientizez importanța evenimentelor, am emoții foarte mari dar acestea sunt constructive. Cred că nu există artist care să nu aibă emoții!

Un sfat pentru cititorii revistei KTM !

Faceți ceea ce vă aduce bucurie sufletului!