„Fetițele Fashion” – de la vis la realitate.

0
539
R5

Cum a fost pasul de la Fetițele Fashion la designer vestimentar? Sau voi sunteți doar o imagine ca multe alte modele iar în spatele vostru este alt designer?

De mici, am fost pasionate de fashion și modeling, de când am făcut primul curs de modeling la Kids Model Academy by Cătălin Botezatu, în 2017, iar mai apoi am participat la mai multe prezentări de modă în țară dar și în străinătate: Paris, Milano, Dubai sau Praga. Punctul în care ne-am decis să ne îndreptăm spre designer vestimentar a fost momentul în care, în timp ce participam la concursuri de frumusețe, ne-am dat seama cât de greu este să găsim rochițe care să pună în valoare frumusețea naturală a fetițelor de vârstă noastră. Să îmbine cu delicatețea, eleganța unei domnișoare și puritatea, inocența unei fetițe. Mai ales că noi credem că fiecare fetița este unică și frumoasă.

Cât despre a doua parte a întrebării voastre, noi am avut ocazia să întâlnim un mare nume al modei, legendarul designer Michael Cinco, pentru al cărui brand am fost desemnate ambasadoare, fiindu-ne create două rochii speciale, din materiale deosebite și cristale cusute manual. Cumva, această experiența ne-a făcut să înțelegem cât de important este fiecare detaliu, cănd îți doreșți să ai un nume important în lumea modei! Noi nu vrem să copiem idei sau să fim doar paravanul unui alt designer, care crează iar noi ne punem semnătura pe ceva gândit de o altă persoană. Noi am înțeles că o rochie specială este o rochie gândită special și o rochie în care punem pasiune, din faza de desen până în faza de cusut ultimul detaliu, ultimul cristal, ultima perluță! De aceea, am început cursurile de designer vestimentar și am reușit, pe baza cunoșțintelor acumulate deja, să dăm viață primei noastre colecții  numite “Sisters Love”, pe care am și prezentat-o în cadrul concursului Dubai World Fashion Week 2021.

Cum gândesc cele două frumuseți rochia pe care o crează?

Așa cum am dezvăluit deja, ne implicăm direct în toată etapa de creație a unei rochii. În prima fază ne alegem tema și culorile viitoarei colecții. Apoi începem prin a desena schițele rochiilor. Iar din acest moment, începe o adevărată aventură. Nu ne-am gândit niciodată că acest proces este atat de complex. Alegerea materialelor este o etapă foarte grea, amândouă suntem pretențioase când vine vorba de calitate și vrem să îmbinăm cele mai bune și calitative materiale, pentru ca rochia să nu fie doar o piesă vestimentară ci o creație menită să pună în evidență personalitatea fetelor, în cel mai mic detaliu, să se simtă că niste Pretty Little Queens, cum ne place nouă să le numim. Pentru prima noastră colecție, am ales un atelier renumit, alaturi de care am lucrat creațiile, exact după cerințele noastre exigente. Dar implicarea noastră nu s-a terminat aici, după ce am văzut colecția gata, am planificat o ședința foto profesională, în care să îndreptăm toate luminile asupra fiecărei creații în parte. Iar în ultima etapă, avand experiența de model, cu defilari pe podiumuri internaționale, ne-am implicat și în gândirea unei coregrafii speciale, prin care colecția noastră̆ „Sisters Love ” să fie pusă în valoare, într-un mod original, în cadrul prezentării de modă din Dubai.

Credeți că este bine venită ideea voastră de a crea un brand de rochii pentru fetițe, tocmai în această perioada destul de stranie?

Sigur că da! Cănd gândeșți să construiești ceva de viitor, un brand menit să scrie istorie, nu îl gândești doar pentru vremurile bune ci și pentru cele rele, de criză sau pandemie. Noi, am plecat la drum cu ideea că brandul nostru, MIU, va fi un brand despre care se va scrie în cărțile de istorie a modei. Suntem două fete mici dar cu visuri mari. De ce ne-am pierde vremea cu lucruri mici dacă nu vedem succesul în ele? Suntem la început de drum în viața, atât de tinere și pline de energie…trebuie să clădim lucruri frumoase, reale, unice, care să inspire generații, să schimbe mentalități sau să deschidă orizonturi în gândire, nu să ne limităm în a face ceva simplu ce riscă să se clatine la cea mai mică problema din exterior. Și să va mai spunem un secret, în spatele acestui proiect, că și în spatele proiectului  Pretty Little Queens, sunt ani de implicare și muncă. Lumea vede că am scos prima colecție dar nu știe că doi ani, am gândit aceste proiecte, în cele mai mici detalii. Am adunat idei, schițe, le-am pus pe foaie, am adus modificări, am avut momente în care am simțit că nimic nu se leagă și după ce ne-am enervat și uneori chiar certat, ne-am luat în brațe și am găsit cele mai bune solutii. Aceasta este puterea iubirii dintre două surori, de aceea și prima noastră colecție se numește “Sisters Love”.

Cum se comportă părinți voștri când văd că sunteți celebre? Mai există obișnuită ceartă sau „nu mai ai voie să stai pe telefon”.  Acum ați trecut de la statutul de modele la cel de mini designeri.

Spre ghinionul lor, la telefon nu ne pot cere să renunțam ( ha ha ha). Va explicăm de ce facem această glumă. Noi nu ne considerăm faimoase deși primim foarte multe mesaje de la fete de vârstă noastră sau chiar și mai mari. Mesaje despre colecția noastră dar și legate de faptul că le inspirăm prin felul noastru de a fi, de a ne implica în multe proiecte și a ne dori să ne clădim deja un brand al nostru, o carieră… iar la toate aceste mesaje, dorim să răspundem și să fim mereu în contact cu ele și să le ascultăm. Uneori găsim inspirație în ceea ce ne transmit ele. Nu am putea să stăm fără telefon, părinții noștri știu că folosim telefonul într-un mod util, nu pentru a ne juca, nu avem nici un joc instalat pe el, doar aplicații pentru inspirație, de editat materialele postate sau de a ține legătura cu comunitatea noastră frumoasă de fete.

Iar din partea părinților avem cea mai mare susținere. Dumnezeu ne-a ales parintii mai bine decăt am putut noi să îi descriem în dorințele noastre. Amândoi, sunt implicați permanent în pasul următor pe care gândim să îl facem. Ca să vă descriem mai bine familia noastră, imaginați-va niște scări. Mama are o super putere de a fi mereu cu o treaptă deja înaintea noastră, pregătindu-ne să ne fie căt mai ușoară urcarea, iar tată e o treaptă în spatele nostru, să ne susțina cu palmele lui de tată puternic și să nu ne lase să cădem de pe treapta pe care am reușit să urcăm deja. Iar noi amandouă, ne ținem de mână și ne susținem una pe cealaltă, cu încredere pentru că știm că și în fața noastră, și în spatele nostru, avem cei mai buni părinți care sunt, în același timp și susținători, prieteni, sfătuitori. Facem o echipă excelentă.

Ce vă inspiră, cum combinați materialele, cum ajungeți să creați o rochie?

Inspirația noastră vine din emoții… oare cum să vă explicăm? Noi practic putem să găsim inspirație și în ceva ce vedem în jurul nostru, dar și într-o melodie sau un citat care ne face să simțim ceva aparte. Prima noastră colecție, a venit dintr-o inspirație ce a luat naștere găsind citatul “două surori sunt ca două flori diferite, ale aceleași grădini” de aceea, în prima noastră colecție, dacă veți intra pe site-ul nostru, veți vedea că fiecare rochie este ca o floare. Prin culorile și textura materialelor special alese să le dea o formă și o mișcare rochiilor, realizăm o  floare delicată̆ căruia-i adie petalele în bătăia vântului. Prezentarea colecției la Fashion Show-ul din Dubai a fost gândita ca în momentul în care toate rochiile au fost pe podium, să pară ca o grădina de flori în culori pastelate. Iar fiecare model de rochie, era creat pe două culori diferite și îmbrăcate chiar de surori, care au defilat împreună. Show-ul a fost impresionant, am primit premiul de Designerul Anului și am primit invitatii și de la alți organizatori de evenimente, din alte țări, să mergem să prezentăm colecția noastră în cadrul evenimentelor lor.

Ce spun doamnele de la croitorie? Cum se comportă cu voi? Vă ascultă?

Doamnele de la atelier sunt foarte măndre de noi. Cel puțin așa le simțim noi, iar la simțit oameni, noi nu ne înșelam, avem al 7-lea simț. Poate uneori își spun în gând că suntem cam dificile și exigente dar s-au obișnuit că ne dorim mereu ca totul să fie perfect. Nouă dacă nu ne place ceva, nu simțim că aveam cum să promovăm ceva în care nu ne regăsim și nu transmite valorile noastre.

 

Pe ce piesă statement ați pus ochii și de la ce designer?

Așa cum am spus și în începutul interviului, am avut bucuria să îl cunoaștem și să ajungem în atelierul faimosului designer Michael Cinco. Am putea spune că acolo ne-am simțit ca în paradisul creațiilor. Am pus ochii pe fiecare piesă din colecția lui! După creațiile brandului nostru, MIU, creațiile Michael Cinco le-am purta mereu cu drag și cu dorința de a le promova în întreagă lume pentru că este designerul care pentru noi este un etalon al perfecțiunii în creație/fashion.

Ce nu lipsește din gentuța voastră?

Telefonul, încărcătorul și cel mai important, dar cel mai și cel mai important, peria de păr!!! Pentru că mama noastră mereu ne spune să nu uităm să ne periem părul înainte să filmăm ceva. Până și ea este foarte perfecționistă, avem cu cine semăna!

Am văzut că sunteți implicate în social media. Ce piesă va inspiră să faceți un tik tok ?

Pentru un conținut de calitate și care să prindă foarte bine, noi căutam să ne adaptăm trendurilor și să folosim melodii ce sunt în top. Uneori simțim nevoia, la anumite video-uri în care promovăm rochiile din colecția noastră, de melodii mai soft, iar atunci încercăm să găsim o varianta de melodie care să meargă și pe starea pe care o transmite filmulețul nostru dar și să fie ceva cunoscut care să ne asigurăm că ne va aduce vizualizări!

Care este next step pentru voi?

La părinții noștri, cu mult mai multă experiența de viața, am auzit că în afaceri, următorul pas nu se spune! Vă putem doar dezvălui că va așteaptă o prezentare de modă fascinantă, pentru următoarea colecție SS22 . Dar dacă doriți, noi va ținem la curent cu ceea ce scoatem nou, cu proiectele noastre și imediat ce putem vorbi despre ele, vom fi foarte fericite și încântate să împărtășim cu voi toată bucuria reușitelor noastre.

Va mulțumim pentru invitația făcută la acest interviu și vrem să le transmitem celor care vor primi mesajul nostru, să nu uite că frumusețea exterioară este nimic fără frumusețea interioară! Le încurajam pe fetele de vârsta noastră să își descopere pasiunea, să vorbească deschis cu părinții despre visul lor și să lucreze pentru îndeplinirea lui. Prin pasiune, totul este posibil. Nu ai nevoie de bani sau de o anumită vârstă ca să clădești un vis, ai nevoie de dăruire și pasiune! Iar foarte important este nu să copiezi ideea altcuiva și să aștepți să îți meargă la fel de bine sau chiar mai bine ci să îți găsești propria vocație. Dacă noi facem rochițe, nu înseamnă că aceasta este și cea mai bună idee pentru toți care citesc acest interviu. Din exemplul nostru, fiecare trebuie să ia ideea că trebuie să acționeze spre a-și găsi drumul în viața, cu cât mai repede cu atât mai bine că au timp să clădească ceva solid și frumos. Și să preia exemplul nostru de dăruire 100% în tot ceea ce ne propunem să facem. Nu uitați, sunteți Pretty Little Queens! Cu dragoste, Alexia & Antonia Miu