Coroana de Miss – nu mai avem bani pentru ea!

0
449

A început sezonul concursurilor de frumusețe, festivalurilor de modă și a evenimentelor pentru copii și adolescenți.

Pot doar spune că este o perioadă frumoasă și o industrie în creștere în România, însă… avem de-a face cu un fenomen nou întâlnit: Colectii realizate de „ D E S I G N E R I „ care abia au renunțat la pampers și care ne povestesc în diverse interviuri realizate de reviste de prestigiu cât de greu este să te concentrezi pentru a crea adevărate ținute și să călătorești în țări străine.

Suntem demni de Cartea Recordurilor pentru numărul de designeri pe cap de locuitor, și nu ne referim aici la designeri care au construit un brand, care au vânzări, prezentări de modă și sunt recunoscuți pe plan național și internațional și mai ales care sunt îndreptățiți să se numească designeri datorită studiilor, experienței și activității lor, ci vorbim de „ designerii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani” pe care bănuiesc că îi recomandă suzeta, pampersul și lopățica din gropa cu nisip! Dar vorbele celebre „ are balta pește, sau și banii părinților sunt buni”  se aplică și aici  căci aceste colecții realizate de către Designerii în cauza presupun achiziția acestor ținute de către modele pe lîngă defilarea cu acestea în eveniment. Și atunci avem nenumărate evenimente de modă care țin în medie 7-10 ore deoarece show-rile de modă sunt cu inspirație exotică ( mă refer la Dragonul Roșu, sau croitoria lui Bunica) și au în spate experiența de neegalat a designerului cu vârsta suzetei sau vârstă băutorului de lăptic cald.

Revenind la spațiul mioritic vedem o multitudine de concursuri în care ce să vezi, toată lumea câștigă coroane????? Unde este concursul? Sau competiția? Ahhhhhhh am uitat, costul participării la aceste concursuri include neapărat o coroana dacă participă chiar dacă în final nu mai ajung banii pentru coroană! Deci înțelegem că apelăm la aceleași vorbe de mai sus „are balta pește, sau și banii părinților sunt buni”. Însă dacă intru în detaliile organizării unui concurs am găsit rețeta perfectă: O fosta manechină, prăfuită de vârstă și uitată de designerii care au lucrat odată cu ea datorită comportamentului urât și datorită „tapării acestora de mulți bani” adună un grup de părinți plătitori și bine situați financiar care își doresc o coroniță pentru copilul lor, se stabilește o taxa în funcție de portmoneul părinților care se va achita NEAPĂRAT în contul personal, căci stimata manechină nu are un SRL legal constituit, și astfel nu se plătesc taxe și impozite și nu poate fi trasă la răspundere. Apoi se condimentează cu un juriu extraordinar și cât mai numeros format din vedete cunoscute care atrage și dă clasă evenimentului, o locație exclusivistă sau nu în ultimul rând un program pe măsură care poate însuma ca și durată 10 – 12 ore căci nu degeaba avem copii de la 4 ani în concurs, ei pot să dorma pe coridoare sau pe scaune iar încasările să curgă. Iar ca și măslina pe salată adăugăm și TOȚI PARTICIPANȚII VOR CÂSTIGĂ COROANA ȘI PREMIU , dacă mai ajung banii pentru coroană. Rețeta câștigătoare și mai ales aducătoare de mulți bani!

Însă nu terminăm aici, industria de modă românească este plină de imagini extraordinare a unor  modele internaționale și cu palmares demn de Naomi Campbel, însă când te uiți mai atent vezi o fețișoară de adolescentă care prezintă rochii de mireasă, cocoțată pe tocuri de 10 – 12 cm având osatura cocoșată de lipsa unei copilării lipsită de griji și te gândești ce caută o fată de 12 -13 ani într-o rochie de mireasă. Zâmbești și te gândești că așa arată un model internațional de succes, cocoșat, cu nasul mare, machiat strident și cu ochii triști.

A început sezonul de concursuri de frumusețe, festivaluri de modă, evenimente pentru copii și adolescenți. Vă voi ține la curent cu tot felul de istorioare, povești dar mai ales noutăți!